Pages

style='overflow:auto; height:200px'>

Search This Blog

Translate

06 March, 2013

I ADMIRE HER SO MUCH !!!

Nur Fazura 

Fazura jadi duta LUX

Today punye entri farah nak cerite pasal artis yang farah minat sangat ni....... Farah adore sangat this actress..She so gorgeous,beautiful & lagi2 la.. Her name is Fazura. Ade satu filem yang die berlakon iaitu pisau cukur memang best sangat.. Until now farah suke tengok cerite ni tau.. And until now jugak farah asyik2 repeat je tengok cerita pisau cukur ni.. Cerite ni memang best Gilerr... Ini ade sikit pasal Fazura... But whatever it is i really2 minat sangat kat fazura.

1- Nur Fazura Sharifuddin, 22, dilahirkan pada 27 September 1983 di Pekan, Pahang.
2- Anak ketiga dari empat beradik ini mendapat pendidikan di Sekolah Menengah Datuk Mahmud Mat, Pekan.

3- Iklan TV pertama yang dijayakannya ialah Kalsio Sweets pada 2001 dan hanya untuk pasaran Indonesia saja. Komersial TV lain ialah Pantene, sekali gus menjadikan Fazura semakin popular dan menjadi perhatian ramai penerbit TV dan filem.

4- Dia juga pernah dikenali sebagai pengacara apabila diminta mengacarakan sebuah rancangan berbahasa Inggeris, Teensworld, terbitan KRU Berhad.

5- Fazura mula melangkah ke dunia perfileman apabila dia ditawarkan berlakon dalam Bicara Hati, arahan Datin Rosnani Jamil. Bermodalkan filem berkenaan, Fazura seterusnya dinobatkan sebagai Pelakon Harapan Wanita Terbaik pada Festival Filem Malaysia ke-17 (FFM17).

6- Filem seterusnya ialah Qaisy & Laila, Senario XX, Gol & Gincu dan watak kecil dalam Buli Balik. Drama bersiri pertama lakonan Fazura ialah Inspirion dan kini baru saja selesai membintangi telemovie, Tikar Buruk arahan Rashid Sibir yang akan disiarkan menerusi Astro Ria sedikit masa lagi.


Occupation : Malaysian Actress,MTV,VJ,TV Host

Years active : 2002 until present


Fazura later stated that she will be less focusing on her film career as she is opening a boutique called 'House Of Doll', located in Bangsar. Her only film that year was Bujang Terlajak alongside comedians, Saiful Apek, Johan and Nabil. In late 2012, she had confirmed to return to the silver screen in a new horror-comedy, Kami Histeria to be release in 2013.
                                                  
Fazura also co-hosting a 2004 TV show called Olay Total White Aspirasiku with Linda Onn.
In the same year, Fazura was chosen to host a reality program show alongside Rusdi Ramli called Anak Wayang as well as Malaysia's sport entertainment programme on ESPN star sports channel called MyEG Xtra Time! Alongside with marion caunter. According to Fazura, "Sports is often synonymous with male viewers, but with MyEG Xtra Time’s new concept of sports entertainment, I’m sure we’ll have lots of ladies tuning in as well! Men love sports, but I’m sure they’ll stay glued to the screens with the latest news outside the sports arena – and I’m certain lots of ladies will tune in as well with the gossipy nature of the show!".


Filmography
Films
Year
Title
Role
Notes
2004
Bicara Hati
Noraini

2005
Qaisy and Laila
Laila

2005
Senario XX
Siti

2005
Gol & gincu
Putri Farhana Aliya

2006
Rendang Untuk Mertua
Marina/Ina
Television drama movie
2007
Kayangan
Masiera

2008
Selamat Pagi Cinta
Julia

2009
Pisau cukur
Intan Mastura

2009
Kantoi
Lydia

2010
Lagenda Budak Setan
Katerina/Kate

2012
Bujang Telajak
Puteri

2013
Kami Histeria
Cik Lang


Television
Year
Title
Role
Notes
2005
Inspirion
Azie
Main Role, TV3
2006
Gol & gincu the series
Putri Farhana Aliya
Lead Role, 8TV
2007
Gol & gincu the series
Putri Farhana Aliya
Main Role, 8TV
2007
Datin Diari
Nelly
Main Role, TV3
2007
Kasih Suci
Kasih
Lead Role, TV3
2008
Ezora
Ezora
Main Role, TV3
2008
Bicara Cinta
Mila
Main Role, Astro
2008
Keliwon

Guest-starred, TV3
2011
Kitab Cinta
Mustika
Main Role, TV Al-Hijrah
2011
Tahajjud Cinta
Citra Maisara
Main Role, TV3
2013
Kisah Cinta
Azalea
Main Role, TV3
 
Ini pulak link link yang you all boleh click if you all wanna know lebih lagi pasal fazura.You all boleh bace di sini Ok... or you all kust search je kat goggle tu Nur Fazura.

My Sumber :













Gambar ini semua mase di BELLA AWARDS
 Ini masa di BELLA AWARDS yang ditayangkan di NTV7
Ini masa di BELLA AWARDS yang ditayangkan di NTV7 
Fazura with Fara Fauzana


Fazura with Siti Saleha




Fazura with Alex Yoong
Fazura with Vivy Yusof


Ade satu cerita yang Fazura berlakon tu sampai sekarang ni farah still tengok lagi & farah suke tangok.. Farah tak bosan tengok cerita ni.. best sangat.. Cerita ni tajuknye ''PISAU CUKUR''... Ini sinopsis nye :

PISAU CUKUR (2009)

Sinopsis
Apa yang akan terjadi bila mangsa dan pemburu sama-sama terperangkap di atas kapal percutian mewah? Dua orang gadis pisau cukur, Bella dan Intan, bertembung dengan tiga orang Datuk, tiga orang isteri Datuk, dua orang anak Datuk, seorang detektif dan seorang peminat setia Bella. Siapakah yang memburu dan siapa pula diburu? Dalam pelayaran yang penuh kejutan dan kelucuan, apa pun boleh terjadi! Temui "PISAU CUKUR" di pawagam 2009.


Pelakon Utama

MAYA KARIN sebagai Bella
NUR FAZURA sebagai Intan
AARON AZIZ sebagai Ari
EIZLAN YUSOF sebagai Datuk Hisham
memperkenalkan REDZA MINHAT sebagai Faqir

Pelakon Pembantu
DATO RAHIM RAZALI sebagai Datuk Zakaria
KHATIJAH TAN sebagai Datin Wahidah
UMIE AIDA sebagai Naini
SHARIFAH SOFIA sebagai Sal
LIYANA JASMAY sebagai Suri
NAS-T sebagai Johan

Penampilan Khas
AFDLIN SHAUKI
NORMAN KRU
NABIL RAJA LAWAK
RADHI KHALID
RAFIDAH ABDULLAH
KARTINI ARIFFIN
NABILA HUDA
YASMIN YUSUFF
OTHMAN HAFSHAM
BERNICE CHAULY
LOW NGAI YUEN
ELAINE PEDLEY
HENRY GOLDING


Profil Watak-Watak Pisau Cukur


 
Intan - lakonan Nur Fazura Intan merupakan seorang penyampai dan personaliti TV yang mengacarakan sebuah rancangan popular bertajuk "Jejak Jenayah". Sebenarnya Intan memang bercita-cita untuk menjadi penyampai TV sejak kecil lagi selepas melihat ramai pengacara wanita TV3 akhirnya berkahwin dengan orang yang kaya dan ternama. Kini, Intan juga telah berjaya mendapatkan calon suami yang berpangkat iaitu Datuk Salleh, seorang ahli politik yang sudah pun berkeluarga. Datuk Salleh memanjakan Intan dengan hadiah-hadiah mewah seperti kereta, pakaian dan aksesori berjenama, serta percutian-percutian ke luar negara. Lalu, Intan pun sudah biasa dengan hidup senang.

Bila Datuk Salleh tidak dapat pergi bercuti dengannya di atas kapal persiaran, Intan merajuk dan memutuskan untuk pergi sendiri bersama rakan serumahnya, Bella. Setibanya di atas kapal, Intan cuba mencari calon suami yang kaya untuk Bella. Mereka terserempak dengan Ari, seorang penyiasat persendirian yang pernah diupah oleh isteri Datuk Salleh untuk mengekori Intan. Intan yang memang tidak puas hati dengan Ari mula memerhatikan gerak-gerinya untuk memastikan mengapa sebenarnya Ari berada di situ. Bila salah seorang penumpang kapal dijumpai terbunuh, Intan dan Ari sama-sama menyiasat kes tersebut dan mendapati mereka sebenarnya saling melengkapi antara satu sama lain…

Walaupun pada luarannya Intan kelihatan seperti seorang yang pentingkan diri sendiri semata-mata, pada hakikatnya dia seorang kawan yang amat setia. Dia juga panjang akal dan penuh dengan sifat ingin tahu. Sikapnya yang nakal, periang dan berani memberikannya daya penarik yang cukup hebat.



Bella - lakonan Maya Karin
Bella datang dari keluarga susah dan telah dijaga oleh neneknya selepas kematian ibu bapanya pada usia yang muda. Nenek Bella selalu memberitahunya yang arwah ibu Bella telah mensia-siakan hidup dengan mengahwini seorang pelaut miskin yang akhirnya pergi tanpa meninggalkan sesen pun. Oleh sebab itu, dari kecil lagi Bella mengidamkan suami yang kaya sebagai jalan keluar dari kemiskinan. Bella tidak ingin anak-anaknya kelak menjalani hidup susah seperti dirinya sendiri. Lantas dia berusaha membentuk dirinya menjadi calon isteri yang sempurna untuk lelaki yang kaya dan berpangkat. Selepas meninggalkan sekolah, dia memulakan kerjaya sebagai pramugari dan telah cuba mencari calon suami dari kalangan penumpang yang kaya. Namun selepas bertahun-tahun, dia masih tidak berjaya, lantas dia memutuskan untuk berhenti kerja demi menyertai rancangan realiti "Siapa Nak Kahwin Jutawan?".

Nasib Bella begitu malang; di pengakhiran rancangan tersebut, si jutawan telah memutuskan untuk berkahwin dengan peserta yang lain. Bella kini tanpa pekerjaan, tanpa calon suami dan dengan reputasi sebagai gadis mata duitan. Untuk menghiburkan hatinya, rakan serumahnya Intan telah membawanya bercuti di atas kapal persiaran. Memandangkan ramai orang kaya turut belayar bersama mereka, inilah peluang Bella untuk mencari calon suami baru. Calon tersebut muncul bila Bella bertemu dengan Datuk Hisham. Namun begitu, Bella segera mendapati yang hubungan baru ini bukan semudah yang disangka…

Bella sebenarnya tidak mempunyai naluri seorang pisau cukur, namun dia berpendapat apalah susahnya berkahwin dengan seseorang lelaki semata-mata untuk duit. Perwatakannya yang manis, anggun dan lemah-lembut menjadikannya seorang yang cukup menawan di mata lelaki.



Ari - lakonan Aaron Aziz

Ari merupakan seorang penyiasat persendirian dengan agensi penyiasatannya sendiri. Dia pernah bertembung dengan Intan bila diupah oleh seorang Datin yang curiga tentang hubungan Intan dengan suaminya.
Ari merupakan anak tunggal dan telah dibesarkan oleh ibunya sendirian setelah ayahnya meninggal ketika dia masih kecil. Kenangan suami tersayang begitu kuat di hati ibu Ari, lantas dia tidak berkahwin lagi sehinggalah Ari menjangkau usia tiga puluhan. Ari begitu menyanjungi kesetiaan ibunya terhadap arwah ayahnya, lalu dia berazam tidak akan berkahwin selagi tidak bertemu cinta yang sebegitu hebat.
Tugas Ari yang selalu memerlukannya menyiasat kecurangan suami isteri menjadikannya seorang yang sinis terhadap cinta. Dia lebih-lebih lagi tidak mempunyai pandangan yang tinggi terhadap orang seperti Intan yang dirasakan mempergunakan cinta demi mencapai hidup senang. Namun begitu, sedikit demi sedikit Intan berjaya juga meretakkan dinding yang menutup hati Ari…


Datuk Hisham - lakonan Eizlan Yusof

Datuk Hisham merupakan seorang tokoh korporat yang tersohor. Dalam mengendalikan urusan syarikat-syarikat milik keluarganya, Datuk Hisham telah mencipta nama yang disegani. Dengan latar belakangnya dari keluarga kelas atasan, ditambah pula dengan perwatakannya yang terkenal budiman, serta raut wajahnya yang kacak, Datuk Hisham semestinya jatuh ke dalam kategori calon suami yang amat diingini.
Setelah kematian isterinya yang tersayang, Datuk Hisham belum lagi menjumpai wanita yang boleh mengisi kekosongan di hatinya. Bukan sebab dia tidak ingin mencari, tetapi situasinya dirumitkan oleh keluarganya yang agak cerewet. Sebagai anak lelaki tunggal, tentu saja keluarganya inginkan hanya yang terbaik untuknya. Arwah isterinya merupakan menantu yang amat disayangi, lalu kini setiap wanita yang muncul di dalam hidup Datuk Hisham pasti diteliti dan dibandingkan oleh keluarganya.

Datuk Hisham sendiri sebenarnya seorang yang telus dan serba ringkas, tidak sukakan komplikasi. Bila bertemu dengan Bella, dia serta-merta tertarik. Namun, adakah tarikan semata-mata cukup untuk mengisi jurang antara pipit dengan enggang?



Faqir - lakonan Redza Minhat
Faqir merupakan salah seorang penumpang kapal percutian yang dinaiki oleh Intan dan Bella. Dengan tidak disangka-sangka, dia terserempak dengan Bella yang telah diminatinya sejak menonton "Siapa Nak Kahwin Jutawan?". Walaupun Bella langsung tidak berminat dengannya, Faqir cuba sedaya-upaya untuk mendekati Bella dan akhirnya mereka menjadi kawan.

Faqir adalah seseorang yang amat berterus-terang, tidak takut untuk meluahkan fikirannya. Sebab itulah, walaupun rasa tertarik dia tetap tidak dapat mengelak dari bergaduh dengan Bella. Faqir langsung tidak bersetuju dengan pendirian Bella tentang cinta dan wang, namun mula mengambil berat tentang Bella. Dapatkah dia mengetepikan perasaannya dan membantu Bella mencapai hasrat untuk bersama Datuk Hisham?












video



Farah suke sangat tengok cerita ni.. So cool...Until now Farah akan tengok cerita ni berulang2..repeat again & again..
Jadi, jangan ketinggalan untuk menonton ya? =)

No comments:

Post a Comment

GIRLISH N BOYISH YG CUTE2 PUNYE KOMEN